PONUDBA

Funkcionalna vadba

Funkcionalna vadba je vadba za celotno telo, s katero vplivamo na vse naše gibalne sposobnosti – moč, gibljivost, vzdržljivost, koordinacijo in ravnotežje. Glavni namen vadbe je izboljšanje splošnega počutja in izboljšanje učinkovitosti pri vsakodnevnih opravilih ter različnih športnih aktivnostih. Hkrati pa z vadbo vplivamo tudi na telesno sestavo, telesno držo in preprečujemo nastanek poškodb.

Funkcionalna vadba je zato primerna za vse, ki si želijo s strokovno vodeno vadbo poskrbeti za svoje zdravje in izboljšati svoje sposobnosti.

Funkcionalna vadba

Kineziološka vadba

Kineziološka vadba združuje prednosti tako individualne kot skupinske vadbe. Gre za individualno vadba znotraj majhne skupine 3-4 vadečih v kateri vsak posameznik izvaja popolnoma svoj vadbeni program, ki je prilagojen glede na njegovo trenutno stanje in zastavljene cilje.

Pozornost kineziologa se tako enakomerno porazdeli med največ 4 vadeče, kar še vedno omogoča zelo natančen nadzor nad celotno skupino. Vadba znotraj skupine vam ob tem zagotavljala dodatno motivacijo, hkrati pa se tudi finančno breme porazdeli na več delov.

Individualna vadba

Individualna vadba omogoča popolno prilagoditev vadbenega programa glede na vaše začetno stanje, potrebe in želje. Individualna vadba zato predstavlja najhitrejšo pot do izpolnitve vaših ciljev, pa naj si bo to odprava bolečin v križu, vratu ali rami, vrnitev v vsakdanjo rutino po poškodbi kolena, izboljšanje vaše telesne pripravljenosti, pridobitev mišične mase ali pa izguba nekaj kilogramov. 

Dodatna prednost individualna vadbe je to, da se termin vadbe prilagodi glede na vaše obveznosti. Vadbo lahko izvedemo takrat, ko vam najbolj odgovarja, zgodaj zjutraj pred službo, takoj po službi ali pa pozno zvečer.

Vadba po poškodbah

Vsaka poškodba zahteva ustrezno obravnavo, saj lahko v nasprotnem primeru pusti dolgotrajne posledice. Prav slabo sanirana prejšnja poškodba je eden izmed glavnih vzrokov za nastanek nove poškodbe.

Z ustrezno izbiro vaj bomo okrepili oslabele mišice, tako da boste čimprej odpravili bolečine in vrnili svoje sposobnosti na nivo pred poškodbo. Velik poudarek namenimo tudi iskanju in odpravi vzrokov, zaradi katerih je poškodba nastala ter tako zmanjšamo možnosti za ponovitev poškodbe.

Kondicijska priprava športnikov

Dobra kondicijska priprava je temelj za doseganje odličnih športnih rezultatov. Poleg dobro opravljenega pripravljalnega obdobja je zelo pomembno vzdrževanje telesne pripravljenosti tudi tekom tekmovalnega dela sezone.

Na osnovi začetnih testov bomo izdelali program za izboljšanje moči, hitrosti, agilnosti in drugih gibalnih sposobnosti, ki so pomembne v vašem športu ter izboljšanje gibalnih vzorcev in odpravo mišičnih nesorazmerij, s čimer bomo zmanjšali tveganje za nastanek različnih poškodb.

Vadba za podjetja

Redna telesna aktivnost izboljšuje splošno počutje, povečuje produktivnost in zmanjšuje doživljanje stresa. Poleg tega redna telesna vadba preprečuje nastanek nekaterih mišično-skeletnih poškodb, kot so bolečine v križu in vratu, in različnih bolezni ter posledično pripomore k zmanjšanju odsotnosti iz dela zaradi bolniške odsotnosti.

Vlaganje v zdravje vaših zaposlenih bo pripomoglo k večjemu zadovoljstvu vaših delavcev, boljšim poslovnim rezultatom vašega podjetja in nenazadnje tudi zmanjšanju stroškov bolniških nadomestil.